Fredrik

Fredrik

söndag 11 september 2022

Suicidpreventivadagen 2022

 Suicidpreventivadagen är över och som vanligt blir jag lite urblåst och psykiskt trött efteråt. Det är så mycket känslor som kommer i gungning och det tar hårt på mig även om det inte syns utanpå. Det var vår nionde ljuständning i Mönsterås kommun i år och det känns nästan lite overkligt, för nionde gången betyder att det i oktober blir nio år sedan jag såg min son för sista gången. 


Vi fick i alla fall en otroligt fin kväll i Kyrkparken. SMHI hade med 70% säkerhet lovat regn men vädergudarna måste ha lyssnat på mina böner för det kom inte en droppe. 

Mönsterås församling öppnade kyrkan klockan 18:00 och det kändes riktigt högtidligt när klockorna klämtade in för andakt. Jag gillar verkligen att vara i kyrkan, det råder ett särskilt lugn där, jag känner ett lugn direkt när jag kommer in. Det blev stämningsfullt och fint i kyrkan. Eva berättade om bästa vännen Malin som efter skoltiden avslutade sitt liv. Malin som Eva tyckte hade allt och bara skulle vara lycklig, men Malin dolde sitt svarta som fanns där inne och en dag tog livet slut. Eva och hennes dotter Ida framförde varsin fin låt till minnet av Malin. Innan vi fortsatte ut i parken tror jag de flesta som varit med i kyrkan tog svängen fram till altaret och tände ett ljus för någon de saknade och placerade i ”sandlådorna” 


Madeleine Rosenqvist som är ordförande i Folkhälsorådet lotsade oss genom kvällen som konferencier på bästa sätt och först på tur stod socialminister Lena Hallengren. Lena sa att vi i den här viktiga frågan måste lägga ner de olika politiska åsikterna och tillsammans jobba för att förbättra den psykiska hälsan. Som jag alltid brukar säga ”tillsammans är bra” 

Trots en del synpunkter i valrörelsens slutspurt så tycker jag ändå det känns stort att få besök av vår socialminister. 

Kim Stranne som var kvällens första artist på scen efter Lena sa lite skämtsamt -det var första gången jag haft en socialminister som förband 😊

Kim Stranne, oj vilken artist, vilken sång, vilka texter och vilken resa vi fick ta del av. Jag kan bara buga mig inför ditt mod att du orkade dela den med oss, den grep tag ordentligt. 

Bluesette äntrade scenen efter Kim och fyllde oss med gungande bluestoner och svenska texter. Ni är riktigt bra på det ni gör och så Eva som fyller ut med sitt fyndiga och småroliga mellansnack. 


Största tacket går som vanligt till min familj, ni är bäst och jag älskar er mest ❤️ 


Tack till 

Suicide Zero 

Mönsterås kommun

Svenska kyrkan

Madeleine Rosenqvist

Ambjörn Thunberg

Malin Rydhagen

Fredrik Kling 

Henrik Svensson för ljud och ljus

Robert Rappako för fina foton 

Och till alla som hjälper till med allt runt omkring, ingen nämnd ingen glömd, ni är verkligen superviktiga. 


Men jag vill även rikta ett stort Tack till de verksamheter som fanns i parken för att visa upp sig och delge vad de arbetar med för en bättre psykisk hälsa, tack till;

Boendestödet 

Anhörigstödet 

Öppna förskolan med föräldrautbildning och babymassage 

Biblioteket

MHFA instruktörerna 

Region Kalmar län

Och till deltagarna på Café Solhem som bakat bullarna till fikaförsäljningen . 



















2 kommentarer:

  1. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera