Fredrik

Fredrik

torsdag 6 oktober 2016

3 år

3-årsdagen är här. 
Hösten är nu på ordentligt intåg och kopplar sakta sitt grepp om oss. En del löv är fortfarande gröna, men de flesta har nu börjat anta höstfärgerna gult, orange och rött. Det är vackert. Det är så otroligt vackert men i mig gör det bara ont. Just i detta onda drog vi iväg. Hela veckan har vi befunnit oss i Spanien och dagarna innan vi gav oss iväg kände jag ångesten komma krypande. Egentligen vet jag att det inte har någon betydelse vart jag än i världen befinner mig. Jag kommer inte undan, men jag kan ju heller inte vakta en grav? Jag vet att Fredrik inte är där. Han är med oss. Han är där jag är. 


Nästan hela veckan har jag drömt om honom. Han är liten och han är tonåring, men han är aldrig i den åldern som han var då han dog. I alla mina drömmar har jag bråttom, jag hinner aldrig fram, jag hinner aldrig ifatt honom, och jag känner mig hela tiden så himla maktlös, det är en otroligt jobbig känsla.

Du skrev - förlåt mig. Det går inte, det kan jag inte, dit har jag inte kommit. Jag kan inte förlåta dig för det du gjorde Fredrik. Det kommer jag nog aldrig att kunna?

Den 6 oktober klockan 18:50 för tre år sedan fick vi det sista livstecknet, sen var det slut.
Tidigare idag (6/10) besökte vi en katedral i Barcelona för att tända ett ljus för dig. Det fanns många olika apostlar på ljusen men eftersom vi inte hade en aning om vilken apostel som stod för vad så tog jag bara ett ljus som jag tyckte såg fint ut. 


Men jag ville veta om jag valt rätt apostel på ljuset så när vi var tillbaka på hotellet googlade jag på Sant Judes Tadeu och fick då på Wikipedia fram följande, Aposteln Judes Tadeu var en av Jesu tolv apostlar. Katolska kyrkan håller honom för helgon med festdag den 28 oktober och skyddshelgon för förtvivlade och förlorade fall. I slutet av 1700-talet började man åkalla Judes Tadeus i hopplösa situationer.
Tänk så konstigt att jag valde just det ljuset ❤️ 


Min lilla pojke, jag saknar dig så oerhört ❤️ / mamma

(Eftersom Fredrik inte hittades förrän den 7/10 är det hans officiella dödsdag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar