Fredrik

Fredrik

söndag 30 december 2018

Mitt 2018

För att kunna sammanfatta det gångna året om vad jag gjort inom det suicidpreventiva arbetet var jag tvungen att ta fram almanackan. Precis som förra året tänkte jag först att i år är det nog inte så mycket? men när jag väl började bläddra i almanackan insåg jag att det faktiskt är en hel del även 2018.

Med start i januari och sedan löpande under året har Malin Rydhage och jag kört tre utbildningsomgångar i MHFA, samt att vi ett par gånger träffat länets alla MHFA instruktörer för att utbyta erfarenheter.

Tillsammans med Katarina Bjerkland har jag haft SPES samtalsträffar för efterlevande med träff i Sensus lokaler i Kalmar en gång i månaden.

Jag har själv vid flera tillfällen i år utbildat och fortbildat mig för kommunens POSOM grupp (”Psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer”) Vi har under året gått ihop med Högsby kommuns posomgrupp så vi nu kan ta hjälp av varandra om det behövs. 

Under första halvan av året avslutade vi arbetet med ”Blåljusgruppen” som Landstinget drivit och som jag skrivit om i tidigare blogginlägg. 
Jag var i början av året inbjuden till Landstingets andra arbetsgrupp för Suicideprevention för att tala ur anhörigperspektivet inför läkare, sköterskor och annan personal inom landstinget. 

I februari antog KSAU i Mönsterås kommun mitt medborgarförslag om en kommunal suicidpreventiv handlingsplan som jag lämnade in i slutet av 2017. Under sommaren påbörjade vi arbetet med handlingsplanen i en arbetsgrupp bestående av b.la folkhälsosamordnaren, jag själv och personer från socialförvaltningen.

I mars träffade jag Ludmilla Rosengren som startade Suicide Zero 2013. Vi käkade lunch tillsammans och jag bestämde mig då för att skriva ner min historia för Ludmillas podcast, Fjärilarnas podcast. Ludmilla läser min historia i avsnitt 15.

I april var det full fart. Malin och jag gjorde tillsammans en föreläsning om depression på biblioteket i Högsby.
Jag var också på Vimmerby folkhögskola och föreläste på deras personalkonferens om depression och min historia om Fredrik. 
Jag startade en Facebook insamling till förmån för Suicide Zeros 5 års-jubiléet och fick in en hel del pengar. 
Jag var i Stockholm på Suicide Zeros årsmöte och hälsade även på uppe på SZ nya kontor. Alltid kul att träffa alla på riktigt.

I maj blev jag intervjuad av Lina Watanen på Kalmar Läns Tidning. Det blev en stor artikel på nästan 5 sidor. 

I juni startade vi arbetet med den Suicidpreventiva dagen. Tanken var att göra dagen till ett större evenemang tillsammans med idrotten, föreningar och Folkets hus. Vi sökte evenemangsbidrag hos kommunen och tog kontakt med så många föreningar vi bara kunde.

I juli påbörjade vi så arbetet med kommunala handlingsplan för suicidprevention.

I augusti var jag, Pher Tomasson och generalsekreterare för SZ Alfred Skogberg på Karlskrona Skärgårdsfest. Under 2 dagar fanns vi på plats för att samtala och svara på frågor, sälja armband och för att samla in pengar till den stora Aviici insamlingen. Alfred var flera gånger med på scen och gjorde intervjuer för radio och tidningar. Hela insamlingen gav nästan 75 000 kr som nu ska gå tillbaka till Blekinge i form av utbildning och föreläsning. 
Jag och folkhälsosamordnare Ambjörn Thunberg träffade i augusti KD politiker för att berätta om vad som görs i Mönsterås kommun för den psykiska hälsan.

I september, suicidpreventiva dagen. Den 10 september var jag med i Kalmar. En fin och stämningsfull kväll med föreläsning på Kalmar teater och ljuständning på Larmtorget.
Den 16 september uppmärksammade vi dagen igen men denna gången i Blomstermåla. Även här med föreläsning och ljuständning. Se tidigare blogginlägg. 

I oktober var det dags igen för cykelloppet Century CX. Nu för tredje året tillsammans med Ålems Cykelklubb och Mönsterås kommun. I år med betydligt fler cyklister än tidigare år och med vädergudarna helt på vår sida. Ca 15 000 kr inbringade loppet till SZ. 

I november träffade jag och Cecilia Gamme från Landstinget representanter från Destination Kalmar. När vi var i Karlskrona tändes en idé hos mig om att vi måste kunna göra något liknande som de hade med Aviici insamlingen även under Kalmar Stadsfest. När vi kom hem från Karlskrona tog jag kontakt med Destination Kalmar och de klickade på idén. I februari ska vi träffa dem igen och se om vi kan få till något bra samarbete?
Jag blev även nominerad till årets volontär. Det var Suicide Zeros volontärsamordnare Gunilla Strejffert-Lundberg som nominerat mig men tyvärr kom jag inte vidare.
I december pärlade jag 100 armband som jag sedan prydde en julgran med på jobbet. Alla som arbetar i kommunhuset fick lov att hämta sig ett armband i granen. En kul grej som jag tänkte skulle passa bra i jultid.

När sedan Suicide Zero släppte sim kampanj ”Årets julklapp är gratis” passade det ännu bättre. Att ge någon av sin tid och medmänsklighet är gratis. Nathalie Pedersen och jag stod på Ica Algots Supermarket lördagen innan jul och delade ut 200 gratis paket med uppmaningen om att ta hand om varandra. En väldigt kul grej och många blev glada och tacksamma även för ett tomt paket. (Fast vi hade lagt i en dumlekola i alla paket) 
Jag nominerade även i år en organisation i Ålems Sparbanks adventstävling. Jag nominerade IOGT;s Vit Jul och de vann. Vit Jul fick ta emot 2500 kr till sitt arbete att ge barn roliga och nyktra minnen från julen. 

Jag fick i december frågan från Caroline Meyer Lagersparre på SZ om jag ville skriva en krönika på MIND forum, vilket jag ville och gjorde. Det finns förutom arbetet med Suicidprevention ytterligare något som står mig varmt om hjärtat, det är barns rätt att få växa upp i en trygg familj, utan missbruk. 

Längst ner på sidan har jag samlat några länkar av det som skrivits om mig under året. Du hittar även länken till Fjärilarnas podcast och till krönikan på MIND Forum.
Phers jobbarkompisar brukar lite skämtsamt säga till honom - det är din fru och kommunalrådet som är med i tidningen 🤣 Haha, det är nästan så jag är beredd att hålla med dem.
Ja, det blev en del även under 2018. Sen har jag ju ett heltidsjobb, en familj, ett hem och en del andra saker att hinna med och sköta om, så det där med att vila och ta sovmorgon, ja det är inte riktigt min grej.

Nu avslutar vi snart 2018 och ser fram mot ett bra 2019.
På Nyårsafton skjuter Barometern och Oskarshamns Tidningen sitt stora fyrverkeri för sista gången så då tror jag att Fredrik sitter där på första parkett ibland molnen, dinglar med benen, dricker en Åbro Lejon, kollar runt på alla sprakande fyrverkerier och håller ett vakande öga på oss? 

Gott Nytt 2019 önskar jag er alla / Maria



Medborgarförslaget

Fjärilarnas podcast avsnitt 15

Insamlingen

Insamlingen Vimmerby Tidning

Kalmar Läns Tidning

KD politiker

Karlskrona Skärgårdsfest

10 september Kalmar

Inför Suicidepreventiva dagen Blomstermåla

Suicidepreventiva dagen Blomstermåla

Century CX

Nomineringen till Årets volontär

Årets julklapp är gratis

Min krönika på MINND Forum






































3 kommentarer:


  1. Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa överraskning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr Akobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från D R Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att du alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
    Det här är en del av lösningen som han kan
    1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid)
    2. Återställ hälsa för de sjuka
    2. Ta tillbaka ex kärlek
    3. Stoppa någon från att störa din relation.
    4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
    5. Snabbt äktenskapsförslag
    6. Rengör all luck och återställ din lycka till
    7. Du vill bli älskad av alla i din familj.
    8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering.
    9. Rengör dig själv från varje ond spell
    10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse.
    kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
    snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.

    SvaraRadera
  2. Jag läste en kommentar online från en Califonia Based Journalist avslöjar hur hon hittar en pojkvän (sann kärlek) 3 månader efter att hennes ex pojkvän bröt upp. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
    tur nog för mig jag stötte på Dr.Oduduwa e-post (dr.odduwaspellcaster@gmail. com) kontakt hittades i en blogg kommentar avsnitt. I dag vittnar jag med glädje och glädje i mitt hjärta för att dela den här artikeln med min värld ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa är den verkliga storsälskelse-stavningen, startade en trollformel för min räkning för att återhämta min ex-man med sin trollformel magi och kärlek-fängslande spell. Tidigare har jag försökt stavrådgivning för andra stavcaster fungerar inte för mig, de kräver pengar, men Oduduwa detta är en kärleksstava för mig utan att be mig betala för hans tjänster. detta är sant och fantastiskt omedelbart resultat.
    Jag har varit gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi slogs upp för 4 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
    Jag älskar min man så mycket, jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle tillbaka att älska att förlita mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans efter att Oduduwa lanserade en kärleksförtroll för min räkning.
    Jag är glad och tacksam för den här stora mannen Oduduwa. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.
    kontakta honom via hans personliga amail herbalisthome01@gmail.com
    han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
    * Love Spells Win-Back Ex-älskare
    * Magi för framgång och marknadsföring
    * lycklig charm - BUSINESS STAR
    * SKYDDSHOOK, och Longlife,
    * förbannelse, penis- och bröstförstoring.
    * andlig rening, fettförbränning,
    * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMB,
    * dekretande magi, STAVLOTTERI & VIN-SPEL STAV
    Samma artikel som jag läste på nätet räddade mitt äktenskapsförhållande från skilsmässa, jag läste och jag skapade en e-postkontakt för att kommunicera med Dr.Oduduwa för hjälp via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

    SvaraRadera
  3. säsongshälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick tillbaka min hsnabd med hjälp av en stor man som heter baba osagiede. Jag heter Gunilla Hägglund, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stavskärare som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller så flyttade din man till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans e-postadress: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
    eller viber +2349014523836

    SvaraRadera